Prostreno.cz

Třešňový nákyp

Rýžový nákyp s třešněmi.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 752 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy25g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 l mléka
  • 250 g rýže
  • 1 špetka soli
  • 60 g másla
  • 3 ks vajec
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 g pískového cukru
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 300 g třešní
  • 50 g plátků mandlí
  • 1 lžíce másla - na vymazáni zapékací mísy
  • 2 lžíce strouhanky - na vysypání zapékací mísy
  • Na ozdobu
  • 2 snítky máty

Postup přípravy

  1. Z mléka, rýže a špetky soli uvařte rýži na kaši.
  2. V misce utřete žloutky, máslo, vanilkový cukr a cukr do pěny, přidejte citrónovou kůru a vychlazenou kaši. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
  3. Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Do mísy dejte vrstvu rýže,v rstvu třešní a opět vrstvu rýže.
  4. Nahoru „zapíchněte“ pár třešní, posypte mandlemi a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Třešňový nákyp

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat