Prostreno.cz

Rizoto s rajčaty

Jednoduché a rychlé letní rizoto.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 521 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy19g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 sáčky rýže - ve varném sáčku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 50 g nastrouhaného parmazánu - na posypání
  • 5 ks oloupaných rajčat
  • 1-2 stroužku jemně nakrájeného česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks drobně nakrájené cibule
  • 2 snítky bazalky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte v zeleninovém vývaru a uvařenou rýži nechte okapat.
  2. Dejte do mísy, přidejte 100 g nastrouhaného parmazánu.
  3. Než se uvaří rýže orestujte na másle cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, podle chuti sůl a poduste 10 minut.
  4. Rajčata promíchejte s uvařenou rýži a podávejte posypané parmazánem a ozdobené lístkem bazalky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat