Prostreno.cz

Rizoto se sušenými houbami

Rizoto, které můžete podávat samostatně i jako přílohu.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 790 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy33g
tuky4g

Ingredience na

  • 50 g sušených hub
  • 1 ks cibule
  • 2 hrnky uvařené rýže arborio
  • 130 ml bílého vína
  • 1 špetka soli
  • 3 svazky zelené naťové cibulky
  • 3 lžíce oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Houby namočte do vývaru na 15 minut a pak 10 minut vařte. Na pánev dejte olej a nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte uvařenou rýži, uvařené, scezené houby a zalijte vínem. Promíchejte a poduste 5 minut. Pokud je třeba, přidejte trochu vývaru z hub. Podle chuti osolte. Podávejte posypané nasekanou naťovou cibulkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto se sušenými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat