Prostreno.cz

Omáčka z rybízu

Omáčka z červeného rybízu vhodná ke zvěřině.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 343 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy19g
tuky0g

Ingredience na

  • 400 g červeného rybízu
  • 80 g krystalového cukru
  • 100 ml horké vody
  • 50 ml červeného vína
  • 50 ml pomerančové šťávy
  • 5 lžic citrónové šťávy
  • 1 lžička ostré hořčice
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Očištěný rybíz podlijte horkou vodou a poduste, 20-25 minut, podušený rybíz prolisujte, přidejte cukr, víno a povařte 5 minut.
  2. Když začne omáčka houstnout, přidejte pomerančovou a citrónovou šťávu, hořčici, sůl a povařte ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,30g
  • Sacharidy:

    139,00g
    • Cukry:

      119,00g
  • Tuky:

    6,90g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Petrželkové pesto

(17 hlasů)
10min
2615 kJ

Dip z avokáda

(9 hlasů)
15min
826 kJ

Rajčatová party salsa

(15 hlasů)
20min
341 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Omáčka z rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat