Prostreno.cz

Višňové chutney

Chutney jako příloha ke grilovanému masu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 989 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy41g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg vypeckovaných višní
  • 120 g cibule
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g medu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce zeleného pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička kari koření
  • 7 ks koření hřebíček

Postup přípravy

  1. Cibuli a zázvor nakrájejte nadrobno a společně s višněmi dejte do kastrolu.
  2. Přidejte vše ostatní a na mírném ohni vařte 45 minut.
  3. Horké naplňte do skleniček a hned uzavřete.
  4. Nechte vychladnout a uložte do chladu.

TIP:

Chatni, chutney a česky čatní nebo také čatný je zvýrazňující omáčka nebo dochucovací doplněk.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,30g
  • Sacharidy:

    387,50g
    • Cukry:

      208,20g
  • Tuky:

    64,85g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Petrželkové pesto

(17 hlasů)
10min
2615 kJ

Dip z avokáda

(9 hlasů)
15min
826 kJ

Rychlá houbová omáčka

(11 hlasů)
55min
1231 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Gabika Zacharová
20.06.2017

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Višňové chutney

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat