Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rychlá houbová omáčka

lanvin
11hlasů
Hodnotit

55min

35min příprava

20min vaření

846 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky17g sacharidy12g bílkoviny

Výbornou houbovou omáčku si můžete dopřát i v zimě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 hrnek sušených hub
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 skleničky smetany - nebo mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 skleničky vařící vody
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

  • Houby namočte na půl hodiny do vařící vody. Na pánvi nechte rozpustit máslo a přidejte houby i s vodou ve které se máčely. Za stálého míchání duste 10 minut.
  • Přidejte sůl, cukr, ocet a smetanu, ve které rozmíchejte mouku. Povařte ještě 10 minut.
  • Hotovou omáčku posypte petrželkou. Podávejte k vařenému hovězímu masu nebo samostatně s knedlíkem.
Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Brusinkové čatní

Brusinkové čatní

13 hlasů
25min 393 kJ 45 Kč
Guacamole

Guacamole

18 hlasů
10min 263 kJ 65 Kč
Blesková křenová omáčka

Blesková křenová omáčka

12 hlasů
15min 721 kJ 43 Kč
Petrželkové pesto

Petrželkové pesto

15 hlasů
10min 2490 kJ 51 Kč
Rajčatová party salsa

Rajčatová party salsa

15 hlasů
20min 438 kJ 55 Kč
Zázvorové chutney

Zázvorové chutney

12 hlasů
30min 276 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření