Prostreno.cz

Rychlá houbová omáčka

Výbornou houbovou omáčku si můžete dopřát i v zimě.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 846 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy17g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 hrnek sušených hub
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 skleničky smetany - nebo mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 skleničky vařící vody
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Houby namočte na půl hodiny do vařící vody. Na pánvi nechte rozpustit máslo a přidejte houby i s vodou ve které se máčely. Za stálého míchání duste 10 minut.
  2. Přidejte sůl, cukr, ocet a smetanu, ve které rozmíchejte mouku. Povařte ještě 10 minut.
  3. Hotovou omáčku posypte petrželkou. Podávejte k vařenému hovězímu masu nebo samostatně s knedlíkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rychlá houbová omáčka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat