Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Třešňová marmeláda

lanvin
14hlasů
Hodnotit

60min

20min příprava

40min vaření

470 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky27g sacharidy1g bílkoviny

Výborná marmeláda z třešní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 kg čerstvých zralých třešní - nejlépe tmavé odrůdy
  • 600 g pískového cukru - na kilo třešňového protlaku
  • 1 balení pektogelu - á 40g
  • 3 g kyseliny citronové

Postup přípravy

  • Omyté třešně zbavte stopek a pecek.
  • Třešně zalijte malým množstvím vody a duste doměkka pod pokličkou. Pak prolisujte na sítu nebo rozemelte. Protlak vařte v hrnci 15–20 minut. Až se objem zmenší asi o třetinu, přidejte čtvrtinu dávky cukru a vařte 5 minut.
  • 1 balíček pektogelu smíchejte s 200 g pískového cukru (množství pektogelu a cukru upravte podle množství protlaku) a vmíchejte do marmelády, po rozpuštění přisypte zbývající cukr a vařte až se cukr zcela rozpustí. Ke konci varu přidejte kyselinu citrónovou, rozpuštěnou ve lžíci vody. Pěnu, která se vytváří při vaření seberte.
  • Když marmeláda zhoustne, naplňte ji do sklenic a zavíčkujte, skleničky obraťte dnem vzhůru a nechte vyhladnout.
TIP:

Marmeládu můžete před uzavřením skleniček zakápnout rumem. Pokud vám nevadí kousky třešní, třešně nemusíte lisovat na protlak.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Marmeláda z  fíků

Marmeláda z fíků

17 hlasů
25min 732 kJ 110 Kč
Džem z melounu a broskví

Džem z melounu a broskví

15 hlasů
40min 874 kJ 70 Kč
Hruškový džem

Hruškový džem

10 hlasů
1h a 5min 811 kJ 45 Kč
Pomerančová marmeláda s dýní

Pomerančová marmeláda s dýní

12 hlasů
1h a 15min 621 kJ 85 Kč
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

11 hlasů
45min 323 kJ 75 Kč
Višňový džem

Višňový džem

11 hlasů
60min 674 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření