Prostreno.cz

Gazpacho

Snad nejznámější španělská polévka je gazpacho (čti gaspačo). Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 567 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g kvalitních loupaných rajčat - nebo Heinz Tomato Frito
  • 1 ks salátové okurky - oloupané
  • 1 ks papriky kapie - čerstvá, dodá krásnou barvu
  • 1 ks zelené papriky
  • 4 plátky bílé veky
  • 1-2 stroužku česneku
  • 100 ml kvalitního olivového oleje
  • trocha vinného octa - méně než oleje
  • sůl

Postup přípravy

  1. Rajčata na špičce nakrojte do kříže a spařte pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchlaďte ve studené. Rajčata oloupejte a pokrájejte, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahraďte je Heinz rajčatovým pyré.
  2. Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku. Nechte dobře vychladit.
  3. Gazpacho podávejte s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.

TIP:

Nemáte-li kvalitní loupaná rajčata, použijte Heinz Tomato Frito - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,45g
  • Sacharidy:

    103,85g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    98,26g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Valentýnska snídaně

(21 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gazpacho

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat