Taštičky Panzerotti
Taštičky plněné šunkou a sýrem.
-
1h a 15min
45min příprava
30min vaření
-
1039 kJ / 248 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy27g
tuky10g
Ingredience na
- 1 kg
hladké mouky
- 1 kostka
droždí
- 3 lžíce
bílého vína
- 1 lžíce
cukru
- 2 dcl
mléka
- 500 g
loupaných rajčat
- 200 g
pražské šunky
- 1 svazek
bazalky
- 150-200 g
nastrouhaného parmazánu
- 2 lžíce
olivového oleje extra virgin
- 50 ml
arašídového oleje na smažení
- nebo slunečnicového
- 3 špetky
soli
- 500 g
mozzarelly
Postup přípravy
- Ve 2 dl vody rozmíchejte droždí, přidejte mouku, bílé víno, olivový olej, lžíci cukru a špetku soli, nakonec mléko a vypracujte těsto. Přikryjte fólií a nechte alespoň 30 minut vykynout.
- Poté těsto rozdělte do kuliček velikosti dlaně. Kuličky rozválejte do placky silné asi centimetr a naplňte pražskou šunkou, loupanými rajčaty a plátky mozzarelly, přidejte pár lístků bazalky, posypte parmazánem, přehněte a vidličkou zmáčkněte kraje, aby držely u sebe.
- Kapsy osmažte v arašídovém nebo slunečnicovém oleji do zlatova a podávejte.