Prostreno.cz

Rýže s borůvkami

Je čas borůvek, využijte je k přípravě dezertu, večeře nebo oběda.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 766 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy40g
tuky1g

Ingredience na

  • 250 g rýže
  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce smetany
  • 250 ml borůvek
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte v mléce s 1 lžící cukru, špetkou soli a vanilkovým cukrem.
  2. Borůvky rozmačkejte se zbývajícím cukrem a smetanou. Uvařenou rýži přelijte borůvkami a hned podávejte.

TIP:

Rýži můžete podávat i vychlazenou, jako dezert.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa na šalvěji

(2 hlasů)

Zeleninový guláš s rýží

(2 hlasů)

Losos pečený se sezamem

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rýže s borůvkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat