Luštěniny se zelím
Nebojte se neobvyklé kombinace zelí a luštěnin a ochutnejte.
-
1h a 10min
20min příprava
50min vaření
-
354 kJ / 84 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky5g
Ingredience na
- 600 g
fazolí nebo hrachu
- 200 ml
rajčatové šťávy
- 600 g
bílého zelí
- nakrájeného a uvařeného
- 2 lžíce
másla
- 3 špetky
čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce
sádla
- 100 g
nastrouhaného tvrdého sýra
- 2 lžíce
rozpuštěného sádla
- 3 špetky
soli
Postup přípravy
- Fazole nebo hrách uvařte doměkka, osolte, promíchejte s rajčatovou šťávou a máslem a vložte do zapékací misky.
- Na luštěniny rozložte uvařené zelí promíchané s pepřem a 1 lžíci sádla.
- Vše posypte sýrem a pokapejte sádlem. Zapékejte v troubě přibližně 30 minut.