Prostreno.cz

Grilovaný ovčí sýr

Ovčí sýr se svou nezaměnitelnou chutí.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1639 kJ / 391 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy2g
tuky34g

Ingredience na

  • 600 g ovčího sýra
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 svazku čerstvého tymiánu
  • 1 hrst sušených rajčat v oleji - asi 4 kousky
  • 5 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Tymián omyjte osušte a lístky otrhejte. Rajčata drobně nasekejte.
  2. Rajčata promíchejte s lístky tymiánu, olivovým olejem a česnekem.
  3. Z ovčího sýra ukrojte čtyři plátky opatrně je nakrojte několikrát nožem a položte je na velkou mísu. Přelijte je marinádou a přikryté nechte zhruba 2 hodiny uležet.
  4. Předehřejte troubu s grilem. Každý plátek sýra zabalte do alobalu a asi 15 minut grilujte.
  5. Sýr také můžete při 200 °C zhruba 20 minut zapékat v troubě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný ovčí sýr

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat