Grilovaný ovčí sýr
Ovčí sýr se svou nezaměnitelnou chutí.
-
30min
15min příprava
15min vaření
-
1639 kJ / 391 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny21g
sacharidy2g
tuky34g
Ingredience na
- 600 g
ovčího sýra
- Na marinádu
- 2 stroužky
česneku
- 1/2 svazku
čerstvého tymiánu
- 1 hrst
sušených rajčat v oleji
- asi 4 kousky
- 5 lžic
olivového oleje
Postup přípravy
- Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Tymián omyjte osušte a lístky otrhejte. Rajčata drobně nasekejte.
- Rajčata promíchejte s lístky tymiánu, olivovým olejem a česnekem.
- Z ovčího sýra ukrojte čtyři plátky opatrně je nakrojte několikrát nožem a položte je na velkou mísu. Přelijte je marinádou a přikryté nechte zhruba 2 hodiny uležet.
- Předehřejte troubu s grilem. Každý plátek sýra zabalte do alobalu a asi 15 minut grilujte.
- Sýr také můžete při 200 °C zhruba 20 minut zapékat v troubě.