Sýrové trojhránky
Trojhránky z listového těsta plněné sýrem.
-
45min
25min příprava
20min vaření
-
1144 kJ / 273 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky22g
Ingredience na
- 100 g
sýra riccota
- lze nahradit tvarohem
- 200 g
sýra feta
- 100 g
nastrouhané mozzarelly
- 1 ks
rozšlehaného vejce
- 15 lístků
listového těsta
- 2 lžíce
rozehřatého másla
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C.
- Sýr feta rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte ricottu, nastrouhanou mozzarellu, vejce, pepř a dobře promíchejte.
- Plát těsta dejte na vál, potřete ho olejem smíchaným s máslem a po délce ho složte na třetiny.
- Na jeden roh těsta dejte lžíci sýrové směsi. Roh přeložte tak, aby vznikl trojúhelník. Pokračujte dále, až se dostanete na konec těsta.
- Trojhránky dejte na vymazaný plech, potřete směsí oleje a másla a pečte asi 20 minut dozlatova a dokřupava.
TIP:
Chuť trojhránků můžete obměnit, přidáte-li do náplně čerstvé bylinky, jako je kopr, tymián, bazalka, petrželka nebo rozmarýn. Před pečením je můžete také posypat sezamovými semínky.