Prostreno.cz

Švestky v balsamikovém octě

Hodně kořeněné sterilované švestky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 882 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy46g
tuky2g

Ingredience na

  • 1,2 kg švestek
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 30 g hořčičných semínek
  • 300 g hnědého cukru
  • 400 ml suchého červeného vína
  • 400 ml bílého vinného octa

Postup přípravy

  1. Omyté švestky na několika místech propíchněte. Švestky dejte na 2 minuty do vařící vody a pak je hned přendejte do sklenic (bez vody). Do každé sklenice vložte bobkový list a snítku rozmarýnu.
  2. Víno svařte s octem, hořčičným semínkem a cukrem. Vařte, až se cukr rozpustí. Pak zalijte švestky ve sklenicích, sklenice hned uzavřete.
  3. Takto připravené švestky vydrží 2 týdny. Hodí se výborně ke zvěřině.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,20g
  • Sacharidy:

    306,50g
    • Cukry:

      142,00g
  • Tuky:

    66,80g
  • Vláknina:

    88,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Jablíčka s mátou

(15 hlasů)
35min
616 kJ

Jeřabiny v cukrovém sirupu

(9 hlasů)
1h a 15min
523 kJ

Nakládané citróny

(12 hlasů)
30min
554 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

hedvika
22.06.2016
hedvika
25.05.2016

Ohodnoťte recept:
Švestky v balsamikovém octě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat