Prostreno.cz

Jeřabiny v cukrovém sirupu

Recept na to, jak  zpracovat jeřebiny, které pak můžete použít k přípravě různých moučníků.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 523 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy31g
tuky0g

Ingredience na

  • 2 kg jeřabin
  • 1 kg pískového cukru
  • 1 l vody

Postup přípravy

  1. Jeřabiny zalijte vodou, povařte 3 minuty a sceďte je – tento postup opakujte 3x. Asi 1 litr vody svařte s 1 kg cukru.
  2. Převařené jeřabiny dejte do cukrového sirupu. V sirupu nechte jeřabiny přes noc. Pak vařte zvolna 1 hodinu. Občas promíchejte.
  3. Dejte do skleniček a sterilujte 15 minut. Jeřabiny je dobré před přípravou nechat hodinu v mrazničce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,00g
  • Sacharidy:

    111,60g
    • Cukry:

      103,80g
  • Tuky:

    0,62g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
195 kJ

Jablíčka s mátou

(15 hlasů)
35min
616 kJ

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
04.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jeřabiny v cukrovém sirupu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat