Prostreno.cz

Segedínský guláš

Za sto korun máte pořádnou porci večere pro 4 osoby. Vyzkoušejte českou klasiku - segedínský guláš.

  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 666 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 500 g vepřového masa
  • 200 g cibule
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • špetka kmínu
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zelí slijte, nakrájejte na menší kousky a bokem uvařte v osolené vodě do měkka.
  2. Maso nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. V tlakovém hrnci rozpálte olej a cibuli na něm osmažte do zlatova. Přidejte maso, osmažte ze všech stran, aby se zatáhlo, přidejte koření, lehce opečte, zalijte vodou a duste asi 20 minut.
  3. Uvařené zelí slijte, ale vodu nevylévejte. Zelí přidejte do guláše, zamíchejte a ochutnejte jak je kyselý. Případně přilijte vodu z vařeného zelí.
  4. V polovině smetany rozmíchejte mouku a guláš s ní zahustěte. Přilijte druhou polovinu smetany a krátce zavařte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Segedínský guláš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat