Prostreno.cz

Pivní guláš

Tradiční pivní guláš.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 383 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa - zadního
  • 2 ks cibule - pěkně velké
  • 1 lžíce sádla
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml piva
  • 200 ml vody
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžíce tvrdého sýra
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálte sádlo a na něm osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a asi 4 minuty opékejte až se maso zatáhne.
  3. Přidejte mouku, promíchejte a opékejte další 4 minuty. Osolte, přidejte utřený česnek, pepř, papriku, vodu a pivo.
  4. Přiveďte k varu a duste asi hodinu, až je maso měkké.
  5. Nakonec přimíchejte papriku, zhruba 5 minut povařte a na talířích posypejte strouhaným sýrem.

TIP:

Chcete-li mít guláš pikantnější, můžete zelenou papriku nahradit feferonkou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pivní guláš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat