Vepřový guláš se švestkami
Guláš trochu jinak. Nebojte se vyzkoušet nové recepty.
-
45min
10min příprava
35min vaření
-
744 kJ / 177 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy16g
tuky10g
Ingredience na
- 600 g
libového vepřového masa
- 200 g
sušených švestek
- 300 g
cibule
-
sladká mletá paprika
-
pálivá mletá paprika
-
sůl
-
pepř
-
mletý muškátový oříšek
- 2 lžíce
hladké mouky
-
olej
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Švestky namočte přes noc do 1/2 litru vody. Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na hlubokou pánev dejte olej a maso orestujte. Cibuli nakrájejt na kolečka, přidejte k masu a posypejte sladkou i pálivou paprikou, přidejte máslo a duste 10 minut.
- Pak přidejte švestky i s vodou a duste ještě 15 minut, nebo až je maso měkké. Nakonec dochuťte muškátovým oříškem. Podávejte s bramborovými noky nebo s knedlíkem.