Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečené vepřové koleno

Stika29
17hlasů
Hodnotit

4h a 20min

20min příprava

4h a 0min vaření

810 kJ

energetická hodnota na 100g

195 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:18g tuky1g sacharidy8g bílkoviny

Recept není vyloženě náročný na přípravu, ale hlavně na čas.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 kg vepřových kolen - dvě kolena á 1,5 kg
  • 8 stroužků česnek
  • 2 ks cibule
  • 15 kuliček celého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 lžíce soli - podle množství vody někdy i více
  • 1 lžička kmínu - na koleno vcelku a do vody mletý
  • 2 dcl černého piva
  • voda

Postup přípravy

  • Vepřová kolena opláchněte, nasolte a posypte kmínem. Připravte si velký hrnec, aby se tam obě kolena vešla. Do hrnce si dejte vodu, celý pepř, nové koření, bobkový list, 8 stroužků česneku, jednu nebo dvě cibule, sůl a kmín. Přiveďte k varu a vložte kolena. Vařte do změknutí, pokud vaříte v normálním hrnci, tak to trvá okolo tří hodin.
  • Potom, co jsou kolena měkká, je nechte nejlépe přes noc ve vývaru, který se vytvořil. Druhý den nakrojte kůžičku, aby se vytvořila mřížka.
  • Předehřejte si troubu. Kolena dejte péci a podlévejte je vývarem a přidejte ještě podle chuti jedno nebo dvě deci černého piva. Pečte je dozlatova, aby kůžička křupala.
  • Vepřové koleno podávejte s okurkou, křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.
Špenátový salát s houbami

Špenátový salát s houbami

30min 792kJ 130 Kč
Jablečné řezy

Jablečné řezy

1h a 35min 973kJ 170 Kč

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

18 hlasů
2h a 20min 1108 kJ 155 Kč
Vepřové koleno s jablky

Vepřové koleno s jablky

11 hlasů
1h a 50min 957 kJ 200 Kč
Pečená jehněčí kolena

Pečená jehněčí kolena

13 hlasů
2h a 0min 628 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření