Prostreno.cz

Pečená jehněčí kolena

Voňavá, pečená jehněčí kolena.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 0min

    20min příprava

    1h a 40min vaření

  • 1063 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg jehněčích kolen - asi 4 kousky
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 2 ks citrónů
  • 4 stroužky česneku
  • 3 ks cibule
  • 4 lžíce medu - vrchovaté
  • 5 lžic másla
  • 10 špetek soli

Postup přípravy

  1. Kůru z dobře omytých citrónu nakrájejte na větší kousky, z jednoho citrónu vymačkejte šťávu. Na rozehřátém másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli, přidejte osolené maso a opečte ho ze všech stran. Každý kousek pokapejte medem a ještě 10 minut restujte.
  2. Maso přeložte i s máslem do pekáčku. Přidejte citrónovou kůru, tymián, nakrájený česnek, maso pokapejte citrónovou šťávou a podlijte sklenici vody.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 90 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,00g
  • Sacharidy:

    157,90g
    • Cukry:

      90,80g
  • Tuky:

    103,53g
  • Vláknina:

    19,00g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kolena

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat