Prostreno.cz

Kachna s houbami

Kachna s houbovou nádivkou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 714 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kachny
  • 1/2-3/4 l piva
  • 2 ks jablek
  • 2 ks vajec
  • 2 ks žemlí
  • 150 ml mléka
  • 150 g čerstvých hřibů
  • 1 ks cibule
  • 100 g špeku
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 1 lžíce koření na drůbež
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Žemle namočte do mléka.
  2. Na kostičky nakrájený špek orestujte s cibulí, přidejte nakrájené houby a poduste 10 minut.
  3. Vychladlé houby promíchejte s vymačkanou žemlí. Přidejte žloutky, nasekanou petržel a osolte. Na závěr vmíchejte sníh z bílků.
  4. Touto nádivkou naplňte okořeněnou a osolenou kachnu.
  5. Kachnu dejte do pekáčku, přidejte jablka (velké můžete překrojit), snítky rozmarýnu, podlijte pivem a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat