Prostreno.cz

Guláš s kyselou okurkou

Hovězí guláš se sterilovanými okurkami.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g předního hovězího masa
  • 2 ks velké cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 80 g sádla
  • 4 špetky soli
  • 250 g sterilovaných okurek
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a orestujte v kastrolu na sádle spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, zasypte paprikou, nechte ještě krátce osmahnout, podlijte horkým vývarem, přidejte bobkový list a duste pod pokličkou.
  2. Když je maso poloměkké, podle chuti osolte a přidejte na tenká kolečka nakrájené okurky a vše duste, až je maso zcela měkké.
  3. Nakonec zaprašte hladkou moukou a nechte krátce povařit. Podávejte s brambory nebo rýží, popřípadě s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš s kyselou okurkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat