Prostreno.cz

Jelení guláš s houbami

Na tento guláš můžete použít jelení, srnčí i kančí maso.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 686 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g zvěřiny na guláš
  • 150 g prorostlé anglické slaniny
  • 3 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g sušených hub
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 300 ml černého piva
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 3 ks bobkového listu
  • 250 g rajčat
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce brusinkového kompotu

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte do horké vody. Maso a slaninu nakrájejte na kostky.
  2. Na rozpáleném oleji maso orestujte ze všech stran dohněda. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, tymián, sůl a pepř. Podlijte vývarem a pivem, přidejte namočené scezené houby a promíchejte. Vmíchejte nasekanou petržel, bobkový list a přikryté duste.
  3. Těsně před koncem dušení přidejte oloupaná rajčata a krátce povařte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jelení guláš s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat