Prostreno.cz

Řeřichová polévka

Jednoduchá polévka s řeřichou a sýrem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 500 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks jarní cibulky - nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml mléka
  • 180 g smetanového sýra
  • 1 balení čerstvé řeřichy - vanička
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 8 plátků toastového chleba

Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájejte na kostičky a v troubě opečte dozlatova.
  2. Cibulku nechte zesklovatět na másle, zalijte vývarem, přidejte mléko, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku, a nechte 10 minut vařit.
  3. Přidejte jemně nasekanou řeřichu, vmíchejte sýr a na mírném ohni nechte za stálého míchání rozpustit, už nevařte.
  4. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Podávejte s opečeným chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Řeřichová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat