Prostreno.cz

Řeřichová polévka

Jednoduchá polévka s řeřichou a sýrem.

30.08.2012 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

348 kJ / 83 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájejte na kostičky a v troubě opečte dozlatova.
  2. Cibulku nechte zesklovatět na másle, zalijte vývarem, přidejte mléko, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku, a nechte 10 minut vařit.
  3. Přidejte jemně nasekanou řeřichu, vmíchejte sýr a na mírném ohni nechte za stálého míchání rozpustit, už nevařte.
  4. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Podávejte s opečeným chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,40 g
  • Sacharidy:

    190,30 g
    • Cukry:

      17,80 g
  • Tuky:

    159,20 g
  • Vláknina:

    25,00 g

Aktivita pro spálení:

83 kcal
10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z rajčat

(12 hlasů)
45min
319 kJ

Zeleninový vývar se sýrem

(11 hlasů)
35min
351 kJ

Smetanová houbová polévka

(15 hlasů)
45min
364 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Řeřichová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba