Prostreno.cz

Hrachová polévka

Polévka uvařená ze žlutého hrachu doplněná kořeněným máslem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
31.08.2012 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

1024 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Hrách dejte do většího množství studené vody a vařte na mírném ohni s 1 celou oloupanou cibulí, 2 snítkami máty a 2 lžícemi olivového oleje doměkka.
  2. Asi jednu třetinu hotového hrachu (i s vodou) odeberte a rozmixujte do hladka v mixéru. Pak vraťte zpět do hrnce a promíchejte s nerozmixovaným hrachem.
  3. V průběhu vaření polévky si připravte marocké máslo: smíchejte jarní cibulku nasekanou najemno, česnek, mletou papriku, mletý koriandr, nasekané lístky máty, čerstvý koriandr, máslo a sůl a dejte ztuhnout do lednice.
  4. Polévku podávejte v misce, doprostřed naaranžujte kopeček másla. Nejlepší příloha je arabský chleb.

TIP:

Polévka se při vaření nesolí, máslo je dostatečně slané. Bylinkové máslo, které vám zbude, můžete použít ještě na steaky nebo kuře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,80 g
  • Sacharidy:

    150,80 g
    • Cukry:

      22,80 g
  • Tuky:

    232,43 g
  • Vláknina:

    64,00 g

Aktivita pro spálení:

244 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Hrachová polévka

(14 hlasů)
60min
434 kJ

Hrachová polévka

(31 hlasů)
30min
470 kJ

Hrášková polévka

(12 hlasů)
30min
340 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba