Prostreno.cz

Hrachová polévka

Polévka uvařená ze žlutého hrachu doplněná kořeněným máslem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 1010 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy22g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Hrách dejte do většího množství studené vody a vařte na mírném ohni s 1 celou oloupanou cibulí, 2 snítkami máty a 2 lžícemi olivového oleje doměkka.
  2. Asi jednu třetinu hotového hrachu (i s vodou) odeberte a rozmixujte do hladka v mixéru. Pak vraťte zpět do hrnce a promíchejte s nerozmixovaným hrachem.
  3. V průběhu vaření polévky si připravte marocké máslo: smíchejte jarní cibulku nasekanou najemno, česnek, mletou papriku, mletý koriandr, nasekané lístky máty, čerstvý koriandr, máslo a sůl a dejte ztuhnout do lednice.
  4. Polévku podávejte v misce, doprostřed naaranžujte kopeček másla. Nejlepší příloha je arabský chleb.

TIP:

Polévka se při vaření nesolí, máslo je dostatečně slané. Bylinkové máslo, které vám zbude, můžete použít ještě na steaky nebo kuře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,25g
  • Sacharidy:

    224,11g
    • Cukry:

      6,62g
  • Tuky:

    224,93g
  • Vláknina:

    4,60g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Polévka s cizrnou a mrkví

(4 hlasů)

Krevety s ananasem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat