Prostreno.cz

Fazolový guláš

Sytý guláš z bílých fazolí.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 410 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g bílých fazolí
  • 200 g uzeného bůčku - nebo klobásy
  • 40 g tuku
  • 1 ks velké cibule
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 špetky soli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Propláchnuté fazole dejte do hrnce, přidejte nakrájené uzené maso nebo klobásu, zalijte vývarem a zvolna dohromady vařte, až jsou fazole měkké.
  2. Připravte si cibulovou jíšku s mletou červenou paprikou, kterou přidejte k uvařeným fazolím.
  3. Obojí ještě dohromady povařte 10 minut.
  4. Nakonec přidejte rajčatový protlak, podle chutí osolte a přidejte prolisovaný česnek.
  5. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,40g
  • Sacharidy:

    218,00g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    146,73g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Fazolový guláš

(16 hlasů)
55min
598 kJ

Kuřecí guláš

(9 hlasů)
1h a 5min
331 kJ

Gulášová polévka

(13 hlasů)
1h a 30min
409 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Fazolový guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat