Prostreno.cz

Salsa Verde

Jedna z variant zelené omáčky.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 807 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy1g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kapary nasekejte. Ančovičky osušte papírovým ubrouskem a najemno nakrájejte.
  2. Z paprik odstraňte semínka a jemně je nakrájejte. Opláchnutou bazalku, koriandr a rukolu jemně nasekejte.
  3. Olej důkladně prošlehejte s citrónovou šťávou, 3-4 lžícemi vody, solí a pepřem.
  4. Olej promíchejte s ostatními surovinami.

TIP:

Salsa verde neboli zelená "omáčka" se podává hlavně k masu a rybám. Skvělá je také s nachos. Pokud salsou chcete ozvláštnit červené maso, hodí se ji okyselit červeným vinným octem. K rybám lépe padne citronová nebo limetková šťáva. Neexistuje žádný jediný správný recept, funguje to na stejném principu jako český bramborový salát - každý ho děláme po svém. Omáčka je vhodná k masu, rybám, vajíčkům, okurkám, bramborám, těstovinám a zelenině.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,00g
  • Sacharidy:

    92,00g
    • Cukry:

      15,24g
  • Tuky:

    132,30g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Guacamole

(18 hlasů)
10min
215 kJ

Petrželkové pesto

(17 hlasů)
10min
2615 kJ

Dip z avokáda

(9 hlasů)
15min
826 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salsa Verde

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat