Prostreno.cz

Zavařená povidla z hrušek

Tradiční hrušková povidla by neměla chybět v žádné kuchyni.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy28g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 kg oloupaných hrušek - bez jádřinců
  • 400 g krystalového cukru
  • 4 ks hřebíčků
  • 1 lžíce kyseliny citrónové

Postup přípravy

  1. Oloupané hrušky zbavte jádřinců, rozkrájejte je na menší kousky a umelte je na masovém strojku.
  2. Směs vařte v hrnci s cukrem a hřebíčkem za stálého míchání do zhoustnutí.
  3. Nakonec vmíchejte kyselinu citrónovou a znovu krátce převařte. Hřebíček vyndejte.
  4. Ještě teplá povidla dejte do skleniček a uzavřete víčky.
  5. Povidla sterilujte 15 minut při teplotě 85 °C. Před upotřebením můžete povidla ochutit rumem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,38g
  • Sacharidy:

    270,10g
    • Cukry:

      108,69g
  • Tuky:

    17,16g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Švestková povidla

(10 hlasů)
24min
662 kJ

Džem z bezinek a jablek

(9 hlasů)
1h a 10min
802 kJ

Mrkvový džem s medem

(10 hlasů)
45min
751 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

heenna
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zavařená povidla z hrušek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat