Prostreno.cz

Švestková povidla

Švestková povidla se slivovicí.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 24min

    20min příprava

    4min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy37g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg švestek
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • 5 lžic citrónové šťávy
  • 6 lžic slivovice

Postup přípravy

  1. Švestky omyjte, osušte a vypeckujte.
  2. Rozmixujte je, přidejte želírovací cukr a přikryté je nechte 3–4 hodiny stát.
  3. Pak švestky přiveďte k varu a prudce vařte 4 minuty. Přimíchejte slivovici a už nevařte.
  4. Naplňte do horkých sterilních sklenic a uzavřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,80g
  • Sacharidy:

    120,00g
    • Cukry:

      110,00g
  • Tuky:

    0,80g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ

Pomerančová marmeláda s dýní

(12 hlasů)
1h a 15min
599 kJ

Cibulová marmeláda

(11 hlasů)
45min
368 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Švestková povidla

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat