Prostreno.cz

Salát z endivie

Endivie s jablkem a švestkami.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 260 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 hlávka salátu endivie
  • 6 ks švestek - nebo blum
  • 2 ks červených jablek
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce lněného semínka
  • Na zálivku
  • 4 lžíce hruškové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě namletého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Salát omyjte, osušte, natrhejte na menší kousky a dejte do mísy.
  2. Omyté švestky odpeckujte a nakrájejte na plátky, jablka omyjte a nakrájejte rovněž na plátky. Jablka pokapejte citrónovou šťávou a spolu se švestkami přidejte do mísy k salátu.
  3. Prošlehejte hruškovou šťávu, sůl, pepře, olej a salát přelijte. Promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
  4. Před podáváním posypte lněným semínkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z endivie

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat