Prostreno.cz

Marinované fíky

Fíky naložené v likéru.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 987 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy41g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cukr nechte v hrnci zkaramelizovat, zalijte pomalu hroznovou šťávou, přidejte hřebíček, skořici a vanilkový lusk. Vařte 5 minut.
  2. Přidejte Cassis a jen nechte projít varem.
  3. Do skleniček naskládejte na několika místech naříznuté fíky a zalijte je.
  4. Nechte 4 dny v chladu marinovat.

TIP:

Crème de Cassis je likér pocházející z Bourgogne. Je vyráběný z dokonale zralých plodů černého rybízu. Plody černého rybízu se macerují v lihu, potom se vylisují a smíchají s cukrem. Tento likér temně purpurové barvy má velmi plnou ovocnou chuť a vytváří tak dokonalou harmonii sladké a kyselé chuti.

Cassis je likér vhodný k přípravě míchaných nápojů, výborně se hodí také k dezertům, na vanilkovou zmrzlinu nebo jej můžete pít samostatně, ovšem dobře vychlazený.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,50g
  • Sacharidy:

    369,50g
    • Cukry:

      128,80g
  • Tuky:

    26,62g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 235 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Camembert s fíky a Amarettem

(15 hlasů)
35min
997 kJ

Salát z fíků

(5 hlasů)
15min
859 kJ

Salát z čerstvých fíků

(15 hlasů)
25min
737 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované fíky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat