Prostreno.cz

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

Kančí maso s kandovaným ovocem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 570 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g kančího masa na dušení
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g rozinek
  • 30 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g piniových oříšků
  • 150 g šunky vcelku
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g celeru
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 300 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, mrkev, celer a petržel nakrájejte, dejte do kastrolu s olejem, přidejte na kostky nakrájené maso a vše orestujte. Maso zalijte vývarem a duste přibližně hodinu a půl, nebo až je maso měkké.
  2. V misce smíchejte rozinky, piniové oříšky, kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, cukr, ocet a mouku. Směs přidejte k masu 15 minut před dokončením dušení. Zároveň s ovocnou směsí přidejte k masu na kostičky nakrájenou šunku.
  3. Takto připravené maso nechte 24 hodin odpočinout.
  4. Další den maso prohřejte v troubě a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat