Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kančí v čokoládě podle Itala

Redakce Bety.cz
22hlasů
Hodnotit

1h a 15min

20min příprava

55min vaření

706 kJ

energetická hodnota na 100g

247 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky3g sacharidy8g bílkoviny

Ital v kuchyni Emanuel Ridi  vás naučí připravit kančí podle starého toskánského receptu. Nebude ani na šípku, ani se zelím, protože podusí kančí na víně a čokoládě. Kyselost červeného vína Chianti se spojí s chutí hořké čokolády a kakaa, piniových oříšků a rozinek, prim samozřejmě hraje intenzivní chuť mladého divočáka.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g kančího masa
  • 1 l červeného vína
  • cibule
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • 5 plátků slaniny
  • 50 g hořké čokolády
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 dcl červeného vinného octa
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • hrst piniových oříšků
  • hrst rozinek
  • rozmarýn
  • jalovec
  • hřebíček
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • sůl, celý pepř

Postup přípravy

  • Maso naložte přes noc do marinády – na hrubo nakrájená mrkev, řapíkatý celer, cibule, asi 0,5 l červeného vína, jalovec, rozmarýn, bobkový list, celý pepř a hřebíček.
  • V hrnci na olivovém oleji orestujte nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu.
  • Pak přidejte kančí, které jste předtím vyprali pod vodou a osušili, nechte zatáhnout a zalijte zbytkem červeného vína. Vařte na mírném plamínku do měkka.
  • Mezitím si v kastrůlku rozpusťte třtinový cukr v červeném vinném octě, přidejte bobkový list. Až se cukr rozpustí, přisypejte k němu špetku skořice, kakao a nastrouhanou čokoládu, dále piniové oříšky a rozinky (předem namočené ve vodě).
  • Promíchejte a celou směs vlijte do kastrolu s kančím. Maso už nevařte, chvilku nechte odpočinout, podle hustoty můžete přilít trochu vývaru.
  • Vhodnou přílohou je polenta, vařená zelenina nebo pečivo.
TIP:

Klasické české drama „se zelím nebo se šípkovou“ můžete vyřešit šalamounsky. Dejte si kančí na čokoládě. Tahle rafinovanost nemohla vzniknout jinde než v Toskánsku. A na konci vaření přijde rozuzlení. Čokoláda tu není k poznání, namísto ní přichází neuvěřitelně plná chuť. A o ni tu běží.

Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 710 kJ 222 Kč
Platýz s hroznovým vínem

Platýz s hroznovým vínem

17 hlasů
45min 643 kJ 320 Kč
Sváteční kachna s brusinkovým džemem

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

18 hlasů
2h a 15min 814 kJ 230 Kč
Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

15 hlasů
30min 453 kJ 215 Kč
Svíčkové medailonky s jahodami

Svíčkové medailonky s jahodami

16 hlasů
35min 564 kJ 149 Kč
Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

17 hlasů
3h a 40min 763 kJ 189 Kč

Články nejen o vaření