Prostreno.cz

Marinované srnčí maso

Srnčí maso marinované v červeném víně se skořicí.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 652 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g srnčího masa z kýty
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks velké cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 100 g másla
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • Na marinádu
  • 500 ml červeného vína
  • 1 ks cibule
  • 3-4 stroužku česneku
  • 10 kuliček jalovce
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 5 lístků šalvěje
  • 1 ks celé skořice
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Nakrájené maso dejte do mísy, zalijte vínem, přidejte nakrájenou cibuli, najemno nakrájený česnek, jalovec, skořici, šalvěj, rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte přikryjte a nechte marinovat alespoň 24 hodin, občas promíchejte.
  2. Očištěnou mrkev, cibuli a celer nakrájejte a orestujte na oleji, zalijte skleničkou marinády a povařte do změknutí zeleniny.
  3. Pak omáčku propasírujte, přidejte bramborový škrob a povařte 5 minut.
  4. Srnčí maso vyjměte z marinády a na másle opečte doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované srnčí maso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat