Prostreno.cz

Srnčí s houbami

Pro milovníky zvěřiny připravte tento recept ze srnčího masa.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 8 plátků srnčího filé
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 300 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 1 ks cibule
  • 150 ml smetany
  • 6 snítek čerstvé nasekané petrželky
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Srnčí maso osolte, opepřete a posypte zázvorem. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. Na 2 lžících oleji a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli. Přidejte houby, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.
  3. Na jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, na kterém zprudka orestujte srnčí filé. Z každé strany přibližně 4-5 minut. Opečené maso dejte na talíře a přelijte omáčkou z hub.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat