Prostreno.cz

Srnčí s houbami

Pro milovníky zvěřiny připravte tento recept ze srnčího masa.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 766 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Srnčí maso osolte, opepřete a posypte zázvorem. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. Na 2 lžících oleji a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli. Přidejte houby, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.
  3. Na jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, na kterém zprudka orestujte srnčí filé. Z každé strany přibližně 4-5 minut. Opečené maso dejte na talíře a přelijte omáčkou z hub.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,12g
  • Sacharidy:

    105,30g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    222,95g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
798 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
839 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
664 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Srnčí s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat