Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Srnčí s houbami

lanvin
11hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

575 kJ

energetická hodnota na 100g

311 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky2g sacharidy11g bílkoviny

Pro milovníky zvěřiny připravte tento recept ze srnčího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 plátků srnčího filé
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 300 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 1 ks cibule
  • 150 ml smetany
  • 6 snítek čerstvé nasekané petrželky
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  • Srnčí maso osolte, opepřete a posypte zázvorem. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  • Na 2 lžících oleji a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli. Přidejte houby, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.
  • Na jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, na kterém zprudka orestujte srnčí filé. Z každé strany přibližně 4-5 minut. Opečené maso dejte na talíře a přelijte omáčkou z hub.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

Kančí v čokoládě podle Itala

22 hlasů
1h a 15min 704 kJ 247 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

15 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč
Srnčí řízky s brusinkami

Srnčí řízky s brusinkami

5 hlasů
1h a 30min 389 kJ 300 Kč
Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

21 hlasů
1h a 45min 401 kJ 280 Kč
Srnčí medailonky s brusinkami

Srnčí medailonky s brusinkami

11 hlasů
40min 607 kJ 245 Kč
Bažant s hroznovým vínem

Bažant s hroznovým vínem

17 hlasů
1h a 20min 493 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření