Prostreno.cz

Čokoládová polévka

Zajímavý francouzský recept na polévku.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy21g
tuky6g

Ingredience na

  • 100 g pískového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 2 ks zralých hrušek
  • 200 g hořké čokolády
  • 500 ml vody
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 600 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 ks žloutků
  • 50 g lískových ořechů
  • 4 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte 500 ml vody, přidejte cukr, med, citrónovou šťávu a kůru. Přiveďte k varu a nechte rozpustit cukr.
  2. Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a vložte do cukrového sirupu. Vařte 8 minut, pak nechte vychladnout.
  3. V jiném hrnci zahřejte mléko smetanu, přidejte nalámanou čokoládu, vanilkový cukr, 1 lžíci cukru, nechte projít varem a odstavte.
  4. Žloutky rozšlehejte v malém množství polévky a vmíchejte je do vařící polévky.
  5. Hrušky vyndejte děrovanou lžíci ze sirupu, rozdělte je do talířů a zalijte polévkou. Posypte nasekanými ořechy a ozdobte mátou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat