Prostreno.cz

Pečení pstruzi

Obalovaný pstruh s bylinkami.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 803 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks pstruhů
  • 100 g hladké mouky
  • 3 ks vajec
  • 100 g jemné strouhanky
  • 100 g strouhaného sýra Gran Moravia
  • 1 ks citrónu
  • 2 svazky čerstvých aromatických bylinek
  • 80 ml slunečnicový olej - na smažení
  • 1 lžíce koření na ryby

Postup přípravy

  1. Do očištěných a osušených pstruhů vložte malý svazeček bylinek (petrželka, tymián, bobkový list, oregano, estragon...), osolte je, pokapejte citrónovou šťávou, obalte je v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané se sýrem a kořením na ryby.
  2. Obalené pstruhy smažte zvolna na rozpáleném oleji dozlatova asi 15-20 minut.
  3. Upečené pstruhy nechte okapat na papírovém ubrousku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,50g
  • Sacharidy:

    162,06g
    • Cukry:

      6,84g
  • Tuky:

    141,50g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh na grilu

(13 hlasů)
50min
595 kJ

Pstruh pečený s cuketou

(10 hlasů)
55min
347 kJ

Plněný pstruh

(11 hlasů)
60min
628 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečení pstruzi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat