Prostreno.cz

Jehněčí závitky

Jemné závitky z jehněčího masa.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 710 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 3 plátky jehněčího masa - á 150 g
  • 3 špetky mletého pepře
  • 100 g pečené papriky
  • 50 g sýra Feta
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Maso naklepejte na slabé plátky a rozřízněte je na 2 části.
  2. Sýr nakrájejte na 6 plátků, papriku na 6 kousků.
  3. Maso osolte, opepřete a na každý plátek položte kousek sýra a papriky.
  4. Maso stočte do rolády a sepněte párátky.
  5. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, česnek a snítky tymiánu, přidejte závitky a opečte je.
  6. Vše podlijte vývarem, přidejte rajský protlak a duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,70g
  • Sacharidy:

    150,60g
    • Cukry:

      22,20g
  • Tuky:

    146,23g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kostky dušené

(10 hlasů)
1h a 5min
660 kJ

Jehněčí maso s mrkví

(5 hlasů)
1h a 45min
856 kJ

Jehněčí maso s olivami

(6 hlasů)
1h a 10min
991 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí závitky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat