Prostreno.cz

Jehněčí maso s olivami

Jehněčí nejen na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 990 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na

  • 500 g plátků jehněčí kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na menší proužky
  • 2 stroužky česneku - nakrájeného na slabé plátky
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného oregana
  • 150 ml bílého vína
  • 1 ks červené chilli papričky bez semínek - nakrájená nadrobno
  • 3 hrsti černých oliv

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, přidejte maso, slaninu, česnek a zprudka opečte dohněda.
  2. Do malé pánve nalijte víno, přidejte oregáno, přiveďte k varu a 3 minuty povařte. Omáčku přilijte k masu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni duste 30 minut.
  3. Přidejte chilli papričku a olivy, opět přikryjte a duste doměkka, asi 30-45 minut. Podle chuti osolte.
  4. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,00g
  • Sacharidy:

    116,20g
    • Cukry:

      13,14g
  • Tuky:

    175,88g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
959 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
786 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
09.05.2016
heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat