Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí maso s olivami

lanvin
6hlasů
Hodnotit

1h a 10min

20min příprava

50min vaření

745 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky1g sacharidy6g bílkoviny

Jehněčí nejen na velikonoční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g plátků jehněčí kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na menší proužky
  • 2 stroužky česneku - nakrájeného na slabé plátky
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného oregana
  • 150 ml bílého vína
  • 1 ks červené chilli papričky bez semínek - nakrájená nadrobno
  • 3 hrsti černých oliv

Postup přípravy

  • V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, přidejte maso, slaninu, česnek a zprudka opečte dohněda.
  • Do malé pánve nalijte víno, přidejte oregáno, přiveďte k varu a 3 minuty povařte. Omáčku přilijte k masu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni duste 30 minut.
  • Přidejte chilli papričku a olivy, opět přikryjte a duste doměkka, asi 30-45 minut. Podle chuti osolte.
  • Podávejte s rýží.
Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

Grilované jehněčí kotletky

11 hlasů
45min 648 kJ 280 Kč
Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

18 hlasů
1h a 30min 699 kJ 365 Kč
Dušené jehněčí s mangem

Dušené jehněčí s mangem

8 hlasů
1h a 30min 568 kJ 330 Kč
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

9 hlasů
5h a 0min 598 kJ 450 Kč
Dušené jehněčí maso

Dušené jehněčí maso

6 hlasů
1h a 30min 458 kJ 180 Kč
Pečená jehněčí kolena

Pečená jehněčí kolena

13 hlasů
2h a 0min 646 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření