Prostreno.cz

Jehněčí maso s olivami

Jehněčí nejen na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky16g

Ingredience na

  • 500 g plátků jehněčí kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na menší proužky
  • 2 stroužky česneku - nakrájeného na slabé plátky
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného oregana
  • 150 ml bílého vína
  • 1 ks červené chilli papričky bez semínek - nakrájená nadrobno
  • 3 hrsti černých oliv

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, přidejte maso, slaninu, česnek a zprudka opečte dohněda.
  2. Do malé pánve nalijte víno, přidejte oregáno, přiveďte k varu a 3 minuty povařte. Omáčku přilijte k masu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni duste 30 minut.
  3. Přidejte chilli papričku a olivy, opět přikryjte a duste doměkka, asi 30-45 minut. Podle chuti osolte.
  4. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s olivami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat