Pečené krevety na česneku
Pokud máte rádi krevety, určitě vám bude chutnat tento pikantní recept.
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
441 kJ / 105 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky5g
Ingredience na
- 12 ks
krevet
-
chilli paprička
- 2-3 stroužku
česneku
- 1 lžíce
piniových jader
- 1 lžíce
olivového oleje
- 50 g
másla
- na krevety
- 400 g
černého kořene
- 150 g
brambor
- 60 g
másla
- na pyré
- 100 ml
smetany
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
bílého pepře
Postup přípravy
- Krevety vyloupejte, na hřbetní části nařízněte nožem a odstraňte střívko. Chilli papričku podélně rozřízněte a nožem odstraňte semínka. Papričky nakrájejte na slabé proužky a česnek na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte krevety, pinie, chilli papričky a česnek. Krevety pečte z obou stran 2 minuty a na závěr přidejte máslo.
- Brambory překrojte a vložte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu.
- Černý kořen oloupejte a přidejte k bramborám. Uvařte doměkka.
- Vodu slijte a přidejte horkou smetanu a rozpuštěné máslo. Pomocí metly vyšlehejte do hladkého pyré a dochuťte solí a bílým pepřem.