Prostreno.cz

Krevetový salát

Pikantní salát z krevet, rajčat a salátové okurky.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 294 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • 12 ks krevet - očištěných, vyloupaných
  • 200 g pórku
  • 3 ks rajčat
  • 250 g salátové okurky
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • Na zálivku
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 3 lžíce vinného octa
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Pórek nakrájejte na 2 cm kousky. Krevety a pórek poduste v páře přibližně 5 minut. Rajčata nakrájejte na klínky, okurek nakrájejte na tenké plátky.
  2. V misce metličkou našlehejte hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Do větší mísy dejte vychladlé krevety, pórek, rajčata, okurku, přelijte připravenou zálivkou, promíchejte a nechte alespoň 15 minut v chladu.
  3. Před podáváním posypte nasekaným koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Krevetový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat