Prostreno.cz

Losos na pomerančích

Ovoce dodává filetům z lososa lahodně nakyslou chuť - a příprava nezabere víc jak 30 minut.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 560 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks steaků z lososa bez kůže
  • 6 ks pomerančů - nejlépe dva barevně rozdílné druhy
  • 1 ks limetky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžička pískového cukru
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 ks červené chilli papričky - možno vynechat
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Limetku důkladně omyjte a ostrouhejte asi lžíci kůry. Z limetky a dvou pomerančů vymačkejte šťávu, polovinu šťávy nechte na dresing, zbytek smíchejte s 1/2 šálkem vody. Vlijte do pánve, mírně osolte, přiveďte k varu, do pánve vložte filety z lososa, posypte nasekaným tymiánem, jemně nakrájenou chilli papričkou a na mírném ohni duste asi 10-15 minut.
  2. V misce připravte dresing - smíchejte kůru z limetky, připravenou šťávu, olivový olej, cukr, podle chuti osolte a opepřete.
  3. Zbývající pomeranče oloupejte a nakrájejte na kousky. Ovoce přidejte do pánve k rybě a nechte prohřát.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos na pomerančích

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat