Losos na okurkách
Velmi dietní příprava lososa.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
677 kJ / 161 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- 300 g
lososa s kůží
- čerstvého, nebo chlazeného
- 6 lžic
olivového oleje
- 1/4 lžičky
mořské soli
- 1 ks
středně velké okurky
- oloupané, nakrájené na kostičky
- 1 ks
jemně nakrájené šalotky
- 1 ks
zelené chilli papričky bez semínek
- jemně nakrájené
- 2-3 lístku
čerstvé máty
- 6 lžic
limetové šťávy
Postup přípravy
- Troubu zahřejte na 200 °C.
- Z lososa připravte 2 porce, které zakápněte limetkovou šťávou, potřete olejem a posypte solí.
- Zapékací misku vymažte olejem a porce lososa vložte kůži dolů do misky. V troubě pečte přibližně 20 minut.
- Nakrájenou okurku dejte do mísy, přidejte šalotku, špetku soli, limetkovou šťávu, chilli papričku a mátu. Vše promíchejte.
- Lososa podávejte na okurkách.