Prostreno.cz

Treska na fenyklu

Ryba připravená dietně.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 265 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky0g

Ingredience na

  • 400 g filé tresky
  • 200 g čerstvého fenyklu
  • 2 lžíce zeleného čaje
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 špetky soli
  • 4 snítky kopru

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na plátky,vložte do hrnce a přidejte tolik vody,aby byl fenykl přikrytý.
  2. Vodu lehce osolte a fenykl vařte 3 minuty.
  3. Přidejte porce osolené ryby, med, citrónovou šťávu, posypte kořením a vařte 5 minut. Pak odstavte z ohně.
  4. Po pěti minutách vložte čaj ve vajíčku na vaření čaje, přikryjte a nechte louhovat 4 minuty.
  5. Filé vyndejte, do vývaru vmíchejte kukuřičný škrob a povařte 5 minut.
  6. Podávejte ozdobené snítkou kopru.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska na fenyklu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat