Prostreno.cz

Kuře se sušenými houbami

Dušené kuře se sušenými houbami a bobkovým listem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 15min

    25min příprava

    50min vaření

  • 791 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy18g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kuře rozporcujte na šest dílů.
  2. Na těžší litinové pánvi či ve větším kastrolu nechte rozpustit máslo (můžete přidat i trochu olivového oleje, aby se máslo nepřepalovalo). Kousky kuřete na másle orestujte z obou stran, osolte a opepřete.
  3. Přidejte na drobné kousky nakrájenou cibuli a nechte orestovat spolu s masem.
  4. Jakmile cibule mírně zhnědne, nahřejte nad plamenem lžíci brandy, calvadosu nebo čisté vínovice a hořící polijte kousky masa – flambujte. Použijete asi tak 3-4 lžíce takovéhoto destilátu, který by však měl mít vždy přes 40% obsahu alkoholu, aby dobře hořel.
  5. Jakmile alkohol na pánvi dohoří, podlijte ryzlinkem, přidejte nadrobno nasekaný čerstvý tymián, estragon, bobkový list a sušené houby.
  6. Kastrol nebo pánev přikryjte a na mírném ohni duste asi 40-50 minut.
  7. Kousky masa v průběhu dušení obraťte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře se sušenými houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat