Prostreno.cz

Anglický punč

Punč patří k vánočním oslavám.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    35min příprava

    5min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy16g
tuky0g

Ingredience na

  • 500 ml tmavého rumu
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 2 šálky silného anglického čaje
  • 200-300 g pískového cukru
  • 1 ks velkého pomeranče - šťáva
  • 1 ks velkého citrónu - šťáva
  • 1 ks pomeranče, nebo citrónu - nakrájeného na plátky

Postup přípravy

  1. Zahřejte čaj, víno, citronovou a pomerančovou šťávu, ale nevařte!
  2. Zahřátou směs nalijte do mísy.
  3. Do naběračky nasypte část cukru a zbytek vsypte do mísy.
  4. Do naběračky k cukru přilijte tmavý rum a nechte vsáknout.
  5. Zapalte rum s cukrem a ještě hořící směs nalijte do punče. Pořádně zamíchejte a uhaste plamínky. Zbytek rumu přilijte do punče, přidejte plátky citrónu nebo pomeranče a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,62g
  • Sacharidy:

    141,50g
    • Cukry:

      118,94g
  • Tuky:

    1,32g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Ledový broskvový punč

(13 hlasů)
15min
59 kJ

Vánoční studený punč

(8 hlasů)
20min
158 kJ

Broskvový punč

(8 hlasů)
15min
381 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Anglický punč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat