Prostreno.cz

Filé s mandarinkami

Dušené rybí filé s mandarinkami a okurkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 305 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks filé z bílé ryby
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • Na přílohu
  • 375 g mandarinkového kompotu
  • 1/2 ks salátové okurky - oloupané, nakrájené na malé kostičky
  • 4 ks nakrájené jarní cibulky
  • 30 ml vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Mandarinky sceďte a nakrájejte je na kostičky, dejte do mísy, přidejte nakrájenou okurku, ocet, cukr, sůl, jemně nakrájenou jarní cibulku a pepř. Vše promíchejte a uložte na 30 minut do chladu.
  2. Filé pokapejte citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, pokapejte máslem a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut.
  3. Filé podávejte s připravenými mandarinkami, rýži, ozdobené koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé s mandarinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat