Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Filé ze pstruha na vinných listech

lanvin
9hlasů
Hodnotit

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

401 kJ

energetická hodnota na 100g

255 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky1g sacharidy5g bílkoviny

Jestli máte rádi pstruha, určitě vyzkoušejte tento recept.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks filetů ze pstruha
  • 16 ks vinných listů
  • 250 g kozího sýra
  • 100 g parmezánu - 50 + 50 g
  • 6 lžic oleje
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 120 ml smetany
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek hrubě mletého pepře
  • 100 g másla
  • 1 špetka šafránu

Postup přípravy

  • Vinné listy namočte na minutu do vařící vody a hned je zchlaďte ve vodě s ledem.
  • V misce rozmačkejte sýr, přidejte 1 snítku nasekaného tymiánu, 50 g parmezánu, prolisovaný česnek a podle chuti osolte a opepřete. Na každý vinný list dejte kopeček ochuceného sýra a důkladně zabalte.
  • Filé ze pstruha osolte, opepřete a uložte na pekáček s pečicím papírem, vedle pstruha uložte balíčky vinných listů. Pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut.
  • Mezitím v kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte šafrán, 2 snítky nasekaného tymiánu, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  • Na každou porci podávejte 4 závitky vinných listů, na který položte filé ze pstruha a přelijte připravenou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem.
Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rybí filé s bílým vínem

Rybí filé s bílým vínem

8 hlasů
45min 563 kJ 155 Kč
Filé na houbách

Filé na houbách

10 hlasů
1h a 30min 369 kJ 155 Kč
Filé s koriandrem

Filé s koriandrem

9 hlasů
40min 777 kJ 90 Kč
Filé na mrkvi

Filé na mrkvi

13 hlasů
1h a 15min 459 kJ 150 Kč
Treska s paprikou

Treska s paprikou

5 hlasů
60min 351 kJ 250 Kč
Rybí filé s houbovou omáčkou

Rybí filé s houbovou omáčkou

10 hlasů
1h a 10min 397 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření