Prostreno.cz

Filé ze pstruha na vinných listech

Jestli máte rádi pstruha, určitě vyzkoušejte tento recept.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 444 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Vinné listy namočte na minutu do vařící vody a hned je zchlaďte ve vodě s ledem.
  2. V misce rozmačkejte sýr, přidejte 1 snítku nasekaného tymiánu, 50 g parmezánu, prolisovaný česnek a podle chuti osolte a opepřete. Na každý vinný list dejte kopeček ochuceného sýra a důkladně zabalte.
  3. Filé ze pstruha osolte, opepřete a uložte na pekáček s pečicím papírem, vedle pstruha uložte balíčky vinných listů. Pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut.
  4. Mezitím v kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte šafrán, 2 snítky nasekaného tymiánu, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Na každou porci podávejte 4 závitky vinných listů, na který položte filé ze pstruha a přelijte připravenou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé ze pstruha na vinných listech

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat