Prostreno.cz

Hovězí na červeném víně

Dušené hovězí plátky s houbami.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 648 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - zadní, falešná svíčková apod.
  • 2 ks cibule - nakrájené na plátky
  • 500 g čerstvých hub - nakrájených na poloviny
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 70 g rajského protlaku
  • 1 ks bobkového listu
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 špetky soli
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a spolu s nakrájenou cibulí orestujte na oleji s máslem.
  2. Přidejte bobkový list, osolte, zalijte vývarem, vínem a duste přikryté doměkka.
  3. Asi 20 minut před koncem dušení přidejte k masu houby, jíšku a rajský protlak.
  4. Podávejte s těstovinou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,30g
  • Sacharidy:

    146,40g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    248,35g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí svíčková s rýží

(9 hlasů)
40min
719 kJ

Hovězí s okurkou

(5 hlasů)
1h a 30min
580 kJ

Dušené hovězí maso

(3 hlasů)
1h a 55min
677 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat