Prostreno.cz

Hovězí svíčková s rýží

Plátky hovězí svíčkové s houbami.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 532 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 400 g hovězí svíčkové - nakrájené na menší plátky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 300 g čerstvých hub
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 3 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • 8 lžic smetany
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 hrst nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte, opepřete, posypte paprikou, obalte v hladké mouce a na oleji s máslem orestujte 3-5 minut.
  2. Na stejnou pánev dejte očištěné, nakrájené houby, přidejte vývar, zelený pepř a poduste za stálého míchání 10 minut.
  3. Ve smetaně rozmíchejte hořčici, lžíci hladké mouky a přidejte k houbám. Poduste ještě 5 minut. Vložte maso a prohřejte. Před podáváním posypte pažitkou. Podávejte s rýží.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kedlubnová polévka

(2 hlasů)

Krůtí plátky s houbami

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat